ALTUN GIDA SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.
Firmamız 1964 yılında rahmetli babamız Mehmet Paltun tarafından kurulmuştur. 1964 yılı öncesinde dedemiz Mahmut Paltun yürüttüğü fındık ticaretini 1987 yılında oğlu Halil Paltun’a devretmiştir. Yıllık ortalama 500-800 ton civarında kabuklu fındık tedariği yapan firmamız 1992 yılında şirketleşerek faaliyetlerine Altun Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak devam etmiştir. Yıllık kabuklu fındık tedarik miktarını 3500-4000 tonlara çıkaran şirketimiz yıllarca Tirebolu’nun fındığını kabuklu olarak Türkiye’nin sayılı şirketlerine satmıştır. Sadece Tirebolu fındığı işleme adına yola çıkan şirketimiz 2011 yılında Tirebolu’da bulunan fındık kırma fabrikasını kiralayarak Tirebolu fındığını işlemeye başlamıştır. 2012 yılında DOKA’ya verdiği proje ile kavurma işleme tesisinin temellerini atan şirketimiz 2013 yılından itibaren tam teşekküllü olarak kavurma-kıyma-ezme-vakum ve natürel paketleme faaliyetlerini hızlandırmıştır. 2015 yılından sonra fındığımız gittiği her yerde lezzeti ile büyük takdir toplamış ve fındıkta saygın firmalara fındık tedarik etmeye başlamıştır. Firmamız faaliyeti her türlü fındık alım- satımı, kırma, kavurma, ihracat işlemleri ve depolama işlemleri ile bugün faaliyetine devam etmektedir.
Gıda sektöründe güvenlik ve hijyen büyük önem arz etmektedir. Bu konu firmamıza daha yoğun ve üst derecede bir sorumluluk yüklemiştir.
Firmamız HACCP sisteminin temelinde öncelikle üretim ile ilgili tüm proseslerde kontaminasyonun önlenmesi gerçeği yatmaktadır. Ayrıca bu konu ile ilişkili olarak satın alınan hammaddeler son derece titiz bir inceleme ve muayeneden geçirilmektedir. Personelin gıda güvenliği ve hijyeni ile ilgili eğitim ve uygulamaları kontaminasyonu önleyici faaliyetler arasında yer alır.
HACCP sistemimizin ikinci aşamalarında oluşan muhtemel kontaminasyonların üreme ve çoğalma ortamlarının yok edilmesi yatmaktadır. Bu hammadde girişinden ve üretim aşamasından sonra tüketiciye kadar sürdürülmesi gereğini ortaya koymuştur. Firmamız bu amaçla gerekli sevkiyat, dağıtım ve satış koşullarını belirlemiş ve yürürlüğe koymuştur. Uygulamaya konulan HACCP sistemi ile birlikte üretim, depolama ve sevk aşamalarının yanında ambalajlama, taşıma, satın alma ve işaretleme konuları da gerektiği şekilde planlanmış ve yürürlüğe alınmıştır.
En kaliteli ürünleri, en ekonomik koşullarla sizlere ulaştırmak prensibiyle yolumuza devam ediyoruz. Bu yolda değerli eleştirileriniz en önemli kaynağımız olacaktır.
Türkiye’nin ve Türkiyelinin en iyiye layık olduğunu düşünüyoruz.